ICT-banen

De ICT banen specialist

Vacatures

Zoekt U de ICT professional?

Contact

Toptalenten vinden bij ons een baan

Inschrijven

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Inschrijven

nieuws

Hieronder tref je verschillende nieuwsberichten van ICT-Banen.


Dit moeten ZZP’ers weten over het regeerakkoord

Het nieuwe regeerakkoord ligt op tafel en Rutte III gaat het nieuwe kabinet worden. Dit nieuwe kabinet brengt, na het vorige kabinet, weer nieuwe regels en wetswijzigingen met zich mee.

De meeste ZZP’ers hebben zich tijdens het vorige kabinet vooral geërgerd aan de Wet DBA. Er was ontzettend veel onduidelijkheid over deze wet, veel ZZP’ers hebben hier uiteindelijk alleen maar problemen mee gekregen.

Wet DBA komt er waarschijnlijk toch niet
De Wet DBA, die met veel problemen is gestart, lijkt er uiteindelijk toch niet te komen. De oude ZZP-overeenkomsten, zoals de VAR-verklaring, zijn enkele jaren geleden overgezet naar modelcontracten. Dit heeft echter niet de zekerheid aan ZZP’ers geboden die de Nederlandse overheid voor ogen had.

In plaats daarvan komt er een minimumloon
ZZP’ers zullen daarom tijdens het nieuwe kabinet een minimumloon moeten verdienen. Dit minimumloon ligt tussen de €15 en €18. ZZP’ers die onder dit loon verdienen, moeten als vaste werknemer worden aangenomen bij hun opdrachtgever. Dit is om schijnzelfstandigheid te voorkomen, waarbij bedrijven het personeel als zelfstandige inhuurt om hiermee kosten zoals de sociale lasten te omzeilen.

Er komt een nieuwe opdrachtgeversverklaring
ZZP’ers die voor een hoger tarief dan €15 tot €18 werken, en slechts werkzaam zijn bij één opdrachtgever, moeten hiervoor een opdrachtgeversverklaring tekenen. In deze verklaring worden onder andere punten zoals loon, gezag en persoonlijke arbeid opgenomen.

Ondernemersovereenkomst in het wetboek
Het nieuwe kabinet gaat op zoek naar een manier om zelfstandig ondernemerschap via de invoering van de ondernemersovereenkomst in het Nederlandse wetboek toe te voegen. Hiermee wordt de positie van zelfstandige ondernemers beter uitgelegd en verbeterd.

Er komt geen verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering
In de aanloop naar het nieuwe kabinet zijn er verschillende partijen geweest die ervan overtuigd waren dat er een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers moet komen. Uiteindelijk heeft het nieuwe kabinet besloten om de arbeidsongeschiktheidsverzekering niet te verplichten. Dit houdt echter wel in dat ZZP’ers grote risico’s blijven lopen, omdat zij niet gedekt zijn bij ongevallen die tijdens het werk voordoen.

De zelfstandigenaftrek gaat omlaag
Op dit moment staat de zelfstandigenaftrek op €7.280. De komende 4 jaar gaat de aftrek met 3% omlaag. Dit betekent dat ZZP’ers over een groter bedrag vanuit de omzet belasting moeten betalen en minder inkomsten uit de normale omzet halen.

(2017-10-12)


Behoud je talenten

Het talent dat je zoekt is vaak dichterbij dan je denkt Het behouden van talent heeft volop voordelen. Hun kennis, expertise en ervaring is vaak onbetaalbaar. Toch blijkt dat slechts 26% van de HR professionals echt bezig is met de toekomst van talent in eigen huis. Interne werving wordt in 2016 een speerpunt voor veel organisaties. Het laten doorgroeien van talent beperkt namelijk ook de wervingskosten en het personeelsverloop.

We hebben info en tips voor je verzameld waarmee je aan de slag kunt als je werk wilt maken van het behouden van talent.

(10-02-2016)


Nieuwe Associate Partner

Per 1 februari 2016 is Erik Brugman toegetreden tot ICT-Banen en heeft getekend als nieuwe associate partner bij ICT-Banen. Wij zijn erg blij met zijn komst en wensen hem veel succes en plezier bij en met ICT-Banen.

(01-02-2016)


Nieuwe Associate Partner

Per 1 december 2015 is Charles Thomas toegetreden tot het management van ICT-Banen en heeft getekend als nieuwe associate partner bij ICT-Banen. Wij zijn erg blij met zijn komst en wensen hem veel succes en plezier bij en met ICT-Banen.

(01-12-2015)


Zomervakantie en out of office-berichten

De zomervakanties beginnen, dat betekent een periode van out of office-berichten. Gaat u zelf ook bijna op vakantie? Zorg dan voor een gepast en vriendelijk out of office-bericht om uw contacten ook zo goed mogelijk te helpen als u niet aanwezig bent. Wil je meer weten lees dan hier verder

(10-07-2014)


Nederland ICT groeit dit jaar met 2,1%

Branchevereniging Nederland ICT verwacht dat de ICT-sector dit jaar met 2,1 procent zal groeien, terwijl de totale Nederlandse economie dat bij lange na niet haalt.

IT-bestedingen
Hoewel IDC voorspelt dat de IT-uitgaven dit jaar minder sterk zullen toenemen, denkt Nederland ICT hier anders over. Zij denken dat de bestedingen aan ICT van bedrijven, overheden en consumenten dit jaar 34,3 miljard euro zal bedragen.

Cloud
De reden dat er zo’n groei wordt verwacht is door de opkomst van de cloud. Hierdoor wordt er 50 procent meer geïnvesteerd in virtuele opslag. Ook zal er meer uitgegeven worden aan netwerkapparatuur en software.

Bron: www.marqit.nl

(26-06-2014)


Wat vinden sollicitanten belangrijk van een sollicitatieprocedure?

Punctualiteit en flexibiliteit en niet de doorlooptijden!!!

Dat is één van de conclusies uit een onderzoek naar de Candidate Experience dat Intelligence Group uitvoerde in samenwerking met Nuwerk. Doel van het onderzoek was om te bepalen hoe groot het belang van Candidate Experience is binnen recruitment én hoe recruitment een bijdrage kan leveren aan een prettige sollicitatie-ervaring. Aan het onderzoek deden 830 sollicitanten mee. Het onderzoek liep van september 2012 tot en met januari 2014. Wil je meer weten lees dan hier verder.

(14-03-2014)


Nieuwe Associate Partner

Vandaag heeft Joyce van de Linden getekend als nieuwe associate partner bij ICT-Banen. Joyce komt ons team versterken per 1-12-2013. Wij zijn erg blij met haar komst en wensen haar veel succes en plezier bij en met ICT-Banen.

(14-11-2013) 


Wat moet je niet doen tijdens een sollicitatiegesprek!

Dat je een sollicitatiegesprek moet voorbereiden is helder. Maar wat je ook moet doen tijdens een sollicitatiegesprek is het voorkomen van een blunders. Wil je meer weten lees dan hier verder

(10-11-2013)ICT-Banen is een feit

Caldoo Werving & Selectie, ICT-Resource, Intervision en Oblatio gaan verder onder de naam ICT-Banen. Per 1 mei hebben wij onze nieuwe website gelanceert en bieden we onze diensten graag aan kandidaten en opdrachtgevers aan. ICT-Banen werft en selecteert op MBO, HBO en WO niveau voor vaste en interim posities op het gebied van ICT.

(1-5-2013)


ICT-Banen

De samenwerking tussen Caldoo, ICT Resource en Intervision smaakt naar meer. Binnenkort gaan deze deze drie organisaties samen met Oblatio op in een nieuwe organisatie genaamd ICT-Banen.

ICT-Banen gaat zich specialiseren in de werving en selectie en detachering van ICT personeel. Met name op het gebied van:

  • Development;
  • Infrastructuur;
  • Consultancy;
  • Sales en management.

Wij blijven er naar streven om een perfecte match te maken tussen de juiste kandidaat en geschikte bedrijven, door snelheid van handelen, kwalitatief hoogwaardige kandidaten en oprechte betrokkenheid bij kandidaat en opdrachtgever.

Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt om per 1 mei 2013 een nieuwe website in de lucht te brengen en de back-office te stroomlijnen op basis van de nieuwe organisatie. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het beste van de vier werelden. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

(1-4-2013)Je bevindt je hier > Home > Over ons > Nieuws

Contact

Vacatures Vacature overzicht Vacatures zoeken
Per functiegroep Vacatures Development Vacatures Infrastructuur Vacatures Consultancy Vacatures Sales en Management Vacatures Interim
Per functie .Net Vacatures Java Vacatures Test Vacatures Systeembeheer Vacatures Management Vacatures Web Development Vacatures Sharepoint Vacatures BI Vacatures
© 2019 ICT-banen|Disclaimer |Privacy|Sitemap
ICT-Banen gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.