Inloggen

 

Verbeteringen van je cv met een grote impact

Stuur je veel cv’s uit, maar krijg je weinig respons? Een paar kleine veranderingen kunnen al een groot verschil maken.

Je kunt uren aan je cv sleutelen en we geven daar ook regelmatig tips voor. Maar volgens ons helpt het al om een paar kleine schoonheidsfoutjes te herstellen. Daarom de volgende zes tips:

1. Zet er geen doel of ambitie op

Het is een beetje ouderwets en Amerikaans om op je cv te zetten waar je heen wil in je carrière. Je kan wel ambitieus willen overkomen, maar het gaat alleen maar over wat jij wil, niet wat je werkgever wil, terwijl dat nu juist is waar het wervingsproces om draait. Je cv moet drie dringen aantonen: je ervaring, je vaardigheden en je bereikte resultaten. Het is niet de plek waar je neerzet wat je wil bereiken in je volgende baan.

2. Zet er een profiel boven 

Een kort profiel bovenaan je cv wordt enorm gewaardeerd door recruiters en opdrachtgevers. Een goed profiel bestaat simpelweg uit een paar bulletpoints die vertellen wat je te bieden hebt als kandidaat voor de baan, jouw ervaring en sterke punten in een paar kernzinnen. Een sterk geschreven profiel doet een lezer met een positieve bril op naar de rest van je cv kijken. 

3. Leg de nadruk op wat je bereikt hebt, niet op je taken

Veel cv’s zijn een lijst van verantwoordelijkheden in vorige banen, niet wat van wat je daar nou echt bereikt hebt. Als je die resultaten opschrijft, trekt dat de aandacht van een lezer. Vervang bijvoorbeeld: ‘verantwoordelijk voor de wekelijkse nieuwsbrief’ door ‘ik heb het aantal nieuwsbriefabonnees met twintig procent doen toenemen in een half jaar tijd’. Schrijf op hoe je gepresteerd hebt, niet alleen wat je gedaan hebt.

4. Schrap grote lappen tekst

Bulletpoints werken beter dan tekstblokken. Lezers willen snel je cv met hun ogen kunnen scannen en een puntsgewijze indeling maakt dat makkelijker. Ze zullen meer informatie over je kunnen opnemen in korte tijd.

5. Kort het in

Is je cv meerdere pagina’s lang, dan kan dat een probleem zijn. Hoewel de lengte tegenwoordig net meer heilig is, moet je de lezer wel blijven boeien. Een korter cv is makkelijker te scannen en legt de nadruk meer op belangrijke zaken. Een algemene vuistregel is dat een cv nooit langer mag zijn dan twee tot vier pagina’s en dat is het absolute maximum.

6. Schrap dingen die jouw kandidatuur niet ten goede komen

Niet elke baan op je cv moet standaard drie regels uitleg eronder bevatten. Zeker niet als die verantwoordelijkheden voor zich spreken door je functieomschrijving. Je cv is eigenlijk een soort marketingmiddel voor al je goede kanten, geen 100% volledige opsomming van wat je gedaan hebt in het verleden.

ICT-Banen
936
17 april 2014
Share

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent
ICT-Banen gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.